Google Apps

Home / Producten / Google Apps

Google Apps is de zakelijke variant van Gmail. Hiermee kunt u mail versturen vanaf uw eigen domeinnaam, agenda, contactpersonen en documenten gebruiken. De synchronisatie met telefoons en tablets werkt eenvoudig en robuust. Het grote voordeel is het ontlasten van de eigen ICT infrastructuur; er is helemaal geen server beheer meer nodig.

De migratie van bijvoorbeeld Microsoft Exchange naar Google Apps bestaat uit de volgende vijf hoofdstappen. Wij hebben ons gespecialiseerd in dit soort migraties en kunnen die helemaal voor u overnemen waardoor medewerkers vaak niet eens merken dat de mail verplaatst is naar Google; medewerkers kunnen indien gewenst zelfs met Microsoft's Outlook blijven werken.

1. Aanmaken van de gebruikers

Met de eerste migratiestap worden Google Apps-gebruikersaccounts voor uw gebruikers vastgesteld. Google biedt diverse manieren om gebruikersaccounts te maken. Voor grote aantalen kan ook met een .csv bestand gewerkt worden

2. E-mailbezorging naar Google Apps configureren

Wanneer u gebruikersaccounts voor Google Apps heeft ingesteld, kunt u uw domein configureren zodat e-mail naar deze accounts wordt gestuurd. Er is een aantal opties voor e-mailbezorging. Met dubbele bezorging wordt inkomende e-mail nog steeds bezorgd aan uw Microsoft Exchange-server, die elk bericht verwerkt en ook een kopie doorstuurt naar Google Apps. Een voordeel van deze configuratie is dat u de MX (mail-exchange)-records voor uw domein nog niet hoeft te wijzigen.

3. Gegevens van het oude systeem migreren naar Google Apps, indien gewenst

Google biedt enkele hulpmiddelen voor de migratie van gegevens van uw oude systeem naar Google Apps. Als u e-mail, contactpersonen en agenda's die in de Microsoft Exchange-server zijn opgeslagen, wilt migreren, gebruikt u Google Apps Migration voor Microsoft Exchange. Met Google Apps Migration for Microsoft Outlook® kunnen afzonderlijke gebruikers hun eigen agenda-, contact- en e-mailgegevens migreren vanuit Microsoft® Exchange of vanuit lokale PST-bestanden naar Google Apps. Als u e-mail, contactpersonen en agenda's die op lokale computers zijn opgeslagen, wilt migreren, gebruikt wij Google Apps Sync for Microsoft Outlook.

4. De Google Apps-omgeving configureren

Om de transitie naar Google Apps te vergemakkelijken, kunt u de omgeving configureren zodat deze vertrouwd overkomt voor gebruikers die van het oude systeem afkomstig zijn. In dit gedeelte wordt beschreven hoe sommige functies van Microsoft Exchange opnieuw kunnen worden gemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, indien gewenst, Microsoft outlook te blijven gebruiken.

5. Gebruikers Google Apps leren

Gebruikers Google Apps leren voordat de applicaties worden geïntroduceerd, is een belangrijke factor voor een succesvolle implementatie. Google biedt verschillende hulpbronnen voor de training van eindgebruikers, waaronder video's, 'Aan de slag'-handleidingen en handige naslag overzichten. Formatics zal een aantal medewerkers instrueren en uitleg geven; waardoor de kennis vanzelf ook bij de andere medewerkers terecht komt.

Migratie door Formatics

Wilt u binnenkort overstappen naar Google Apps? Laat Formatics u dan ontzorgen. Neem contact met ons op voor een demonstratie of een prijsopgave.